ru

Незалежна експертиза глибокорозпушувача Гульден: СТАТТЯ

Визначення водопроникнення ґрунту після роботи глибокорозпушувача

За результатами тесту - використання додаткових задніх лап дає збільшення на 75% вологопроникновенія (можливості накопичення вологи ґрунтом) порівняно з використанням тільки глибокорозпушувальних лап.

.

Незалежна експертиза глибокорозпушувача Гульден
У серпні 2017 р. у смт. Краснопавлівка (Лозівського району, Харківської обл.) ЦВД УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого були проведені функціональні випробування глибокорозпушувача Гульден, виробництва "Лозівські МАШИНИ"

Завдання випробувань - визначення водоплинності ґрунту, обробленого глибокорозпушувачем, порівняно з контролем (необроблений ґрунт зі стернею) за методом УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого.

ВИСНОВКИ
У варіанті комплектації глибокорозпушувача глибокорозпушувальними лапами та допоміжними лемішними лапами, отримано найвище питоме водопроникнення, яке у початковій фазі у 2,7 раза вище за аналогічний показник на необробленому ґрунті зі стернею.

У цілому за інтегральним водопроникненням (30 хв спостережень) отримуємо 4-кратне зростання показника порівняно з контрольним полем.

.

Варіант комплектації глибокорозпушувача тільки з глибокорозпушувальними лапами з глибиною їхньої роботи на 45 см, забезпечує в початковій фазі питоме в 1,8 раза та інтегральне в 2,2 раза вище водопроникнення порівняно з контролем.

.