ru

Розкидачі добрив KUHN AXIS - неперевершена точність внесення

Здобуття стабільних урожаїв сільськогосподарських культур за сучасними технологіями нерозривно пов'язано з використанням мінеральних добрив, які визначають врожайність рослин і впливають на якість продукції.

Для внесення гранульованих мінеральних добрив і підживлення ними посівів компанія KUHN (Франція)пропонує навісні розкидачі мінеральних добрив моделі AXIS, які добре відомі українським аграріям. Характерними ознаками цих машин є проста конструкція, легкість і зручність у використанні, точне дотримання норми внесення та безпроблемне обслуговування.

Розкидачі AXIS виготовляють у кількох модифікаціях, які відрізняються між собою, головним чином, місткістю бункера та шириною внесення добрив. Зокрема, місткість бункера може становити від 1000 до 4200 літрів, а робоча ширина - 12-50 метрів.

Більшість елементів конструкції розкидачів KUHN, а саме: несучий кузов, основа бункера, вихідні отвори, циліндричні вали, захисні пластини розкидальних дисків виготовлені з нержавіючої сталі, що гарантує надтривалий термін експлуатації. Наприклад, першу заміну оливи в корпусі кутового мультиплікатора, за допомогою якого передається крутний момент на диски та мішалку, необхідно проводити лише після перших 10-ти років експлуатації розкидачів.

На розкидачах встановлені клапани спрямування добрив, які є ексклюзивною розробкою KUHN. Вони регулюють місце падіння добрив на розкидальні диски, що, у свою чергу, визначає робочу ширину захвату машини. Для того щоб збільшити точність розкидання, клапан спрямовує потік добрив до контакту з лопатками диска в певному місці.

Вже тривалий час розкидачі AXIS оснащуються електронним блоком управління QUANTRON, який контролює норму внесення добрив пропорційно швидкості руху. Тракторист отримує на графічному екрані інформацію щодо норми внесення добрив. Щоб збільшити або зменшити норму внесення, необхідно лише відповідно збільшити або зменшити розмір вихідного отвору. При цьому електроніка реагує на будь-який момент зміни швидкості агрегату, керуючи заслінками для збереження норми.

Розкидачі AXIS також обладнуються OPTI-POINT - системою автоматичного визначення оптимального моменту відкриття й закриття дозуючих заслонок за допомогою GPS-сигналу залежно від типу обраних добрив.

Система автоматичного визначення оптимального моменту відкриття та закриття дозуючих заслонок за допомогою GPS-сигналу залежно від типу обраних добрив.

Настроювання розкидачів AXIS на задану норму внесення відбувається зручно та просто, без застосування спеціального обладнання. Для правильного регулювання кожен із розкидачів комлектується каталогом фотографій різних за формою, натуральним кольором і розміром добрив, а також таблицями відповідних норм внесення майже всіх типів мінеральних добрив світового ринку. Показники, наведені в таблицях, отримані шляхом практичних випробувань, чим і пояснюється висока якість роботи розкидачів мінеральних добрив.

Щоб відрегулювати розкидач на задану норму внесення, необхідно насамперед визначитися з типом добрив, також допоможе каталог фото для ідентифікації за формою й розміром гранул. За каталогом підбирають добриво з максимально подібними характеристиками. На цій самій сторінці зазначено номер сторінки в таблиці, за якою потрібно проводити подальші регулювання.

Сучасні розкидачі AXIS обладнані ексклюзивною розробкою компанії KUHN - системою Electronic Massflow Control (EMC) - "електронне керування потоком маси", яка завдяки зважуванню вимірює і регулює норму внесення окремо на лівому та правому дисках. Система гарантує ідеальну точність норми внесення кожної секунди на кожну рослину. Завдяки системі EMC агрегат не чутливий до роботи на схилах.

Система EMC забезпечує задану норму внесення на кожному вихідному отворі та потрібну дозу добрив у потрібному місці. Якщо вихідний отвір добрив перекриває випадкова перешкода (наприклад, камінь чи грудка залежаних добрив), система автоматично скоригує поперечний переріз вихідного отвору з відповідного боку. Система EMC адаптована для використання з технологіями ISOBUS.