ru

KUHN AUTOSPRAY. Як імпульсне обприскування може заощадити гроші аграрія

Високу ефективність захисту рослин можна отримати завдяки використанню технічно досконалих обприскувачів, які обладнані інноваційними системами контролю всіх параметрів роботи агрегату. При цьому важливо використовувати не лише високоякісні препарати, а й правильно вибрати розпилювачі.

У 2019 році компанія KUHN презентувала нову систему диференційованого внесення добрив AUTOSPRAY з регулюванням розміру крапель, більшим робочим діапазоном і компенсацією на поворотах, що дає змогу здійснювати високоточне внесення.

.

Для точного обприскування потрібно забезпечити два показники: вибір правильної норми витрати препарату та розміру крапель. Останній показник є перевагою системи AUTOSPRAY, яка контролює розмір крапель, попри зміну швидкості та погодні умови.

Під кожен препарат є свій розмір краплі, для того щоб він максимально спрацював. Оптимальні умови для обприскування - це температура до 25°С, швидкість вітру для щілинних розпилювачів 3 м/c, у випадку інжекторних - до 5 м/с за вологості 60%.

«Звісно, ідеальні умови і практика є різними речами. Тому основною перевагою системи AUTOSPRAY є контроль і регулювання розміру крапель під час розпилення незалежно від умов», - зазначає комерційний менеджер «КУН-Україна» Дмитро Довженко.

Кожна форсунка системи має різний розмір крапель, які відповідають стандартам ІSO.

«Якщо вологість недостатня, то дрібна краплина починає випаровуватися: вона легка, і їй важко пробитися до цільової поверхні. Швидкість випаровування дрібної краплі може становити 3-3,5 секунд. Також не варто забувати про ефект аерозолю: за день температура сягає вище 30°С, нагрівається шар над землею, і якщо дуже мала краплина, то вона просто зависає, і вітер її зносить", - додає комерційний менеджер «КУН-Україна".

Середні та великі краплі є оптимальними за співвідношенням ступеня зносу, кількості випаровування та покриття. Спеціальні форсунки системи AUTOSPRAY допомагають препаратам під час потрапляння на цільову поверхню стати меншими та закріпитися на листках.

Досліди в реальних умовах показують, що причіпний опприскувач METRIS 4102 при швидкості 10 км/год, робочому тиску 3 бари забезпечує необхідний розмір краплі. Якщо трактор поїде швидше, то менше крапель потрапить на цільову поверхню.

Система AUTOSPRAY спрямована на те, щоб аграрії завжди отримували розмір краплі, як у випадку 3 бари на швидкості 10 км/год. "Система гарантує, що крапля, незалежно від погодних умов, потрапить на цільову поверхню, і ви не витрачатимете гроші на препарати, які не спрацюють", - стверджує Довженко.

Інтелектуальні тримачі форсунок «від'єднують» тиск розпилення від інтенсивності потоку у форсунці. Це досягається за рахунок розподілу потоку на 20 мікроімпульсів і зміни часу початку кожного імпульсу. Точне розпилення забезпечує безперервну електричну циркуляцію, яка включає поступове вимкнення форсунок через GPS.

AUTOSPRAY може змінювати норму витрати залежно від карти завдань, не змінюючи при цьому розмір краплинок. З однієї форсунки завдяки системі можна мати такий самий діапазон швидкостей, що й із 4-ма або 5-ма форсунками з традиційним обприскуванням.

Унікальна функція AUTOSPRAY - компенсація на поворотах. Основною перевагою нової характеристики є точне внесення препарату по всій площині поля, включаючи повороти. У стандартних обприскувачах доза внесення на поворотах відрізняється по всій довжині штанги.

Систему AUTOSPRAY регулює додаток ISOBUS, за допомогою якого можна вибрати розмір краплі, норми витрати на гектар і режим роботи, після чого система все робить автоматично.