ru

Позиція групи компаній "ТЕХНОТОРГ" щодо співпраці з резидентами Республіки Білорусь та Російської Федерації

Наразі жодне з підприємств групи компаній «ТЕХНОТОРГ» не веде бізнесу з резидентами Республіки Білорусь та Російської Федерації. Група компаній «ТЕХНОТОРГ» завжди виконувала і виконує всі норми чинного законодавства України.

Група компаній «ТЕХНОТОРГ» підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, виступає проти російської військової агресії та білоруського пособництва цій агресії. Ми активно допомагали і продовжуємо допомагати ЗСУ.

До подій 24.02.2022 року підприємства групи активно співпрацювали з підприємствами - резидентами РБ, що жодним чином не було заборонено чинним законодавством України.

До 24.02.2022 року підприємствами групи в рамках підготовки до сезону весняних сільськогосподарських робіт здійснювалися передплати за сільськогосподарську техніку та запчастини компаніям - резидентам РБ (що не заборонялося чинним на той момент законодавством України). Щоб не втратити сплачені кошти, адже розраховувати на їхнє повернення було марно, з 24.02.2022 року всю передплачену техніку та запчастини, яку вдалося забрати в білоруських постачальників, вивезли на територію Польщі, а згодом більшу частину зазначеної техніки та запчастин було завезено на територію України. Розмитнення техніки відбувалося в повній відповідності з чинним законодавством України з узгодженням з усіма контролюючими органами, які мають супроводжувати такі операції.

З 24.02.2022 року жодних сплат на адресу підприємств - резидентів РБ чи РФ - не відбувалося, жодних нових угод не укладалося.

Крім цього, у 2022 році ТОВ "Техноторг-Дон" в односторонньому порядку вийшло зі складу учасників ТОВ "Торговий Дім МТЗ-Білорус-Україна" (створеного у 2008 році спільно з "Мінським тракторним заводом", з часткою 30% у статутному капіталі Товариства, для реалізації проєкту зі збирання тракторів торгової марки «Беларус» на території України). Цим остаточно розірвавши будь-які можливі зв'язки з резидентами Республіки Білорусь.

Наскільки нам відомо (адже група компаній "ТЕХНОТОРГ" уже не має жодного відношення до зазначеного підприємства), через певний період ТОВ "Торговий Дім МТЗ-Білорус-Україна" взагалі буде ліквідоване.

В черговий раз наголошуємо, що група компаній "ТЕХНОТОРГ" сумлінно виконує всі норми чинного українського законодавства і не веде бізнесу з контрагентами, які підпадають під будь-які обмеження на основі нормативно-правових актів України. Будь-які зв'язки підприємств групи компаній "ТЕХНОТОРГ" та кінцевих бенефіціарних власників групи компаній "ТЕХНОТОРГ" з резидентами Республіки Білорусь та Російської Федерації відсутні. 

Нагорода Президента України «За оборону України» засновнику Групи компаній «Техноторг» Ігорю Івановичу Калюжному

Інші відзнаки засновнику та колективу ТОВ "Техноторг" за допомогу Силам Оборони України

         

 

 

 

  

 

pozitsiia-grupi-kompanii-tekhnotorg-shchodo-spivpratsi-z-rezidentami-respubliki-bilorus-ta-rosiiskoyi-federatsiyi-267-1
pozitsiia-grupi-kompanii-tekhnotorg-shchodo-spivpratsi-z-rezidentami-respubliki-bilorus-ta-rosiiskoyi-federatsiyi-267-2
pozitsiia-grupi-kompanii-tekhnotorg-shchodo-spivpratsi-z-rezidentami-respubliki-bilorus-ta-rosiiskoyi-federatsiyi-267-3
pozitsiia-grupi-kompanii-tekhnotorg-shchodo-spivpratsi-z-rezidentami-respubliki-bilorus-ta-rosiiskoyi-federatsiyi-267-4
pozitsiia-grupi-kompanii-tekhnotorg-shchodo-spivpratsi-z-rezidentami-respubliki-bilorus-ta-rosiiskoyi-federatsiyi-267-5
pozitsiia-grupi-kompanii-tekhnotorg-shchodo-spivpratsi-z-rezidentami-respubliki-bilorus-ta-rosiiskoyi-federatsiyi-267-6
pozitsiia-grupi-kompanii-tekhnotorg-shchodo-spivpratsi-z-rezidentami-respubliki-bilorus-ta-rosiiskoyi-federatsiyi-267-7
pozitsiia-grupi-kompanii-tekhnotorg-shchodo-spivpratsi-z-rezidentami-respubliki-bilorus-ta-rosiiskoyi-federatsiyi-267-8
pozitsiia-grupi-kompanii-tekhnotorg-shchodo-spivpratsi-z-rezidentami-respubliki-bilorus-ta-rosiiskoyi-federatsiyi-267-9
pozitsiia-grupi-kompanii-tekhnotorg-shchodo-spivpratsi-z-rezidentami-respubliki-bilorus-ta-rosiiskoyi-federatsiyi-267-10
pozitsiia-grupi-kompanii-tekhnotorg-shchodo-spivpratsi-z-rezidentami-respubliki-bilorus-ta-rosiiskoyi-federatsiyi-267-11
pozitsiia-grupi-kompanii-tekhnotorg-shchodo-spivpratsi-z-rezidentami-respubliki-bilorus-ta-rosiiskoyi-federatsiyi-267-12
pozitsiia-grupi-kompanii-tekhnotorg-shchodo-spivpratsi-z-rezidentami-respubliki-bilorus-ta-rosiiskoyi-federatsiyi-267-13