ru

Правила регулювання шлейф-бороні LARI

За вікном лютий, а це означає, що незабаром розпочнеться новий аграрний сезон. У полі, набагато раніше за інші агрегати, вийде шлейф-борона LARI. Вона вирівнює поле після осінньої оранки, подрібнює грудки землі в поверхневому шарі ґрунту - це зберігає вологу та знищує бур'яни. І кожен грамотний аграрій повинен знати особливості налаштування та регулювання даної техніки, щоб розпочати польові роботи максимально швидко та ефективно.

За традицією керівник департаменту сервісного обслуговування Олександр Шепель ділиться порадами щодо налаштування ґрунтообробних агрегатів LOZOVA MACHINERY.

.

Основні етапи регулювання шлейф-борони LARI:

- регулювання моменту спрацьовування замка трапеції;

- регулювання довжини тросів

- регулювання довжини тросів-розтяжок крил агрегату;

- регулювання довжини тросів-розтяжок крил агрегату

- двопозиційне регулювання кута нахилу зубців до оброблюваної поверхні;

- регулювання кута сходження зубців

- регулювання кута сходження транспортних коліс.

- регулювання кута сходження транспортних коліс.

Регулювання моменту спрацьовування замка трапеції здійснюється за допомогою зміни довжини троса приводу замка. Чорнове регулювання виконується металевими хомутами на тросі, а чистове - за допомогою кільця з різьбовою частиною та гайок на цій деталі. Довжина троса регулюється таким чином, щоб під час підйому кронштейнів секцій робочих органів на кут 45° фіксатор замка був приведений у рух і відкрив замок.

1.png

 

«Щодо довжини тросів-розтяжок, то вона регулюється за допомогою гвинтів у розкладеному стані крил агрегату. При перпендикулярному положенні крил до осі машини змінюється довжина тросів до усунення слабини. Положення стяжки гвинта фіксується двома контргайками», - наголосив експерт.

Важливим етапом є регулювання кута нахилу зубців до оброблюваної поверхні, оскільки кут нахилу визначає агресивність впливу робочих органів на ґрунт і визначається за рішенням агронома господарства.

2.png

«Тут ми маємо двопозиційне регулювання. Воно виконується шляхом перестановки шлейфів (розвороту їх на 180°) і визначається кутом вигину крил регулювальних пластин, які розташовані на поперечних трубах шлейфів. Зауважу, що під час роботи агрегату зубці шлейф-борони відхиляються на той кут, який визначається нахилом переднього за ходом руху машини крила пластини, - розповідає Олександр.

До речі, на LARI встановлені найбільш зносостійкі на ринку зубці. Вони виготовлені зі спеціальної ресорно-пружинної сталі, яка проходить зонну термообробку. Завдяки цьому їхня робоча частина має високу твердість (55…60 HRC).

Для швидкого та легкого переведення машини в робочий стан і складання в транспортне положення потрібно правильно відрегулювати кут сходження транспортних коліс.

3.png

Регулювання виконується за допомогою упорних болтів у районі маточини коліс. Положення цих болтів фіксується контргайками. До речі, для зручності схема регулювання зображена на стійці колеса. Не помилитеся!

Ну й наостанок варто зазначити, що в асортименті LOZOVA MACHINERY є шлейф-борони з шириною захвату 7, 12, 15, 18 і 21 м. LARI ефективно використовується як навесні, так і восени. Успішно застосовується при догляді за паровими полями.

Успішного вам ґрунтообробітку, гарної погоди та багатого врожаю!