ru

7 ПРАВИЛ ВЕСЕННЬОЇ ПІДГОТОВКИ ЗЕМЛІ від LOZOVA MACHINERY

СТАТТЯ: кілька агроприйомів, які розкажуть, як бути добрим до землі та отримати багатий результат від LOZOVA MACHINERY
1

Боронуйте озимину в ранньовесняний період.2

Використовуйте знаряддя з великою шириною захоплення."

Це дасть змогу знизити витрати на паливно-мастильні матеріали та підвищити продуктивність. Із широкозахватним обладнанням ви будете рідше проводити глибокий обробіток. Збільшуєте ширину захвату до 10-18 метрів, зменшуєте частоту ущільненої колії в 2 - 6 разів.

Наприклад, дискова борона ДУКАТ-12 ЛОЗІВСЬКИХ МАШИН із шириною захвату 12,25 м обробляє до 250 га за добу! Вражає? А то! Здавалося б, такий агрегат за габаритами має нагадувати космічний корабель, але ні - гігант компактний. У транспортному положенні ширина борони становить лише 3 м.

.

3

Відстежуйте стан техніки. Від морально застарілих агрегатів закономірно очікувати більших витрат на паливо, погіршення якості виконуваної роботи. Як наслідок, знижується "імунітет" ґрунту, врожай і прибуток.

4

Вибирайте техніку з розумом. 7 разів відміряйте масштаби робіт, цілі, характеристики, гарантії, бонусні програми. З актуального для України - повернення 25% вартості на техніку вітчизняного виробника (для фермерських господарств і всі 40%). Уважно поставтеся до того, щоб потужність техніки відповідала площі фермерського господарства. Важкі трактори, важкі дискові борони та культиватори на невеликому полі (і навпаки) ні до чого доброго не приведуть. Проведіть експеримент: спробуйте дрібний обробіток, широкозахватні знаряддя, легші трактори, додайте добрива - результат побачите самі.

5

Усвідомлено підходьте до mini-till і no-till.6

Будьте уважні до класичної системи ґрунтообробітку. Регулярні глибокі обробітки ґрунту та висока питома вага чистих парів можуть негативно впливати на родючість через мінералізацію гумусу після розорювання земель, але мають свої переваги. Деякі унікальні зубові борони можуть проводити 5 операцій за один прохід. Для поціновувачів часу - ідеальний вихід. Наприклад, важка зубова борона ЛІРА ХL одночасно здійснює 5 завдань: ранньовесняне боронування і розпушування поверхневого шару на глибину 2-10 см. Крім цього, один пристрій закриває вологу; рівномірно розподіляє пожнивні рештки; провокує бур'яни на проростання; вирівнює поверхню поля і готує ґрунт до сівби; закладає добрива.

7

Зберігайте баланс.   Зацикленість” на певній системі ґрунтообробітку може призвести до обмеженості прийняття рішень у нестандартних ситуаціях.

7-pravil-vesennei-podgotovki-zemli-ot-lozova-machinery-254-1
7-pravil-vesennei-podgotovki-zemli-ot-lozova-machinery-254-2
7-pravil-vesennei-podgotovki-zemli-ot-lozova-machinery-254-3
7-pravil-vesennei-podgotovki-zemli-ot-lozova-machinery-254-4
← Новини та події


Новини