ru

DUCAT UVT - випробування новинки від LOZOVA MACHINERY

У березні на потужностях Миколаївського національного аграрного університету стартували польові випробування новинки нашого партнера - LOZOVA MACHINERY - дискової борони DUCAT UVT. Новий агрегат розроблений спеціально для вертикального стерньового обробітку ґрунту за мінімальною технологією verti-till. Основне завдання знаряддя - ультраповерховий обробіток стерні з метою закриття вологи та провокації росту падалиці, передпосівна підготовка під сівбу озимих культур.

Машину створено на базі класичної дискової борони ДУКАТ, конструкція рами повністю адаптована до нових робочих органів - дисків із хвилястою структурою. Знаряддя забезпечене двома рядами таких агресивних дисків. Опціонально в якості третього ряду може бути доданий рубальний ножовий планчатий коток з встановленими по діагоналі ножами на ресорній підвісці.

Спеціальний порядок монтажу робочих органів, розташованих на відстані 100 мм один від одного, запобігає їх забиванню. Глибина обробітку DUCAT UVT становить 2-10 см, ширина захвату 6,6 метрів, крок розстановки дисків - 100 мм.

Як і вся лінійка техніки LOZOVA MACHINERY, підшипникові вузли дисків і ковзанок DUCAT UVT повністю необслуговувані.

У ході випробувань борона показала відмінні результати. Незважаючи на складний агрофон, який характеризувався вологою в'язкою структурою луки зі складним рельєфом, агрегат відпрацював по стерні з високою якістю обробки. Крім вологого ґрунту DUCAT UVT також добре справляється з посушливими ґрунтами і за необхідності легко забезпечить мінімальну глибину обробки.

Випробування тривають і триватимуть впродовж літа, в тому числі й після збирання врожаю.

Враховуючи зростаючу потребу в щадному та більш дбайливому ставленні до родючих ґрунтів, актуальність verti-till останніми роками тільки зростає. Технологія спрямована на збереження природного потенціалу ґрунту, поліпшення його водо- і повітропроникності, підвищення врожайності. А правильний вибір агрегатів, як наприклад DUCAT UVT, здатний розв'язати проблеми зниження родючості та деградації ґрунтів.

https://lozovamachinery.com/ua/press/news/13086/