ru

КУЛЬТИВАТОР ПЕРЕДПОСІВНОЇ ОБРОБКИ ЧЕРВОНЕЦЬ

СТАТТЯ: КУЛЬТИВАТОР ПЕРЕДПОСІВНОГО ОБРОБКУ ЧЕРВОНЕЦЬ

Ні для кого не секрет, що основа максимального врожаю - своєчасна та якісна підготовка ґрунту під сівбу. Помилки, допущені при підготовці насіннєвого ложе, можуть дорого обійтися аграріям: замість сильного засмічення ґрунту доведеться миритися з втратами врожаю до 20% і вище. Тому фермери обґрунтовано висувають найвищі вимоги до сільгоспзнарядь передпосівної підготовки. Крім того, в теперішній агроекономіці всі зусилля фермерів спрямовані на досягнення максимальної продуктивності за одиницю часу. Тому сучасні аграрії віддають перевагу багатофункціональній техніці, здатній виконувати одночасно кілька операцій з підготовки ґрунту, що сприяє, у тому числі, скороченню кількості проходів трактора по полю, що не тільки знижує загальну витрату палива, а й перешкоджає ущільненню ґрунту.

СТВОРЕНО ДЛЯ ІДЕАЛЬНОЇ ПЕРЕДПОСІВНОЇ ОБРОБКИ

Універсальний енергоефективний культиватор передпосівного обробітку Червонець лінійки сільгосптехніки Лозівських машин - один із найпродуктивніших знарядь «одного проходу" в системі ґрунтообробітку, який дозволяє за один прохід забезпечити найбільш якісну повноцінну підготовку ґрунту під сівбу.

При цьому Червонець несе в собі економічну вигоду, забезпечуючи менш витратну обробку оранки. Знаряддя дозволяють провести якісну передпосівну підготовку після оранки за один прохід, витрачаючи при цьому всього лише 4 л/га палива. Завдяки ширині захвату 8 метрів, Червонець забезпечує продуктивність до 10 га/год. І що важливо, агрегатується з тракторами потужністю 130-170 к.с., що є найбільш широко розповсюдженими на території України.

Не зважаючи на те, що Червонець заявив про себе на ринку країни нещодавно - у 2015 році, оцінити його високу функціональність і ефективність в обробці ґрунту вже встигли кілька аграріїв країни, першими придбавши енергоефективне знаряддя.

Не зважаючи на те, що Червонець заявив про себе на ринку країни недавно.

Власник ФГ "Левада К" (Богуславський район, Київська область) Микола Віталійович Висотенко під час вибору знаряддя для передпосівного обробітку ґрунту віддав перевагу саме Червонцю.

.

"З багатьох сільгоспзасобів передпосівної підготовки обрав Червонець із комплектацією «стрілчаста лапа». Поля нашого фермерського господарства знаходяться під великим нахилом, і раніше під час підготовки іншими агрегатами постійно стикалися з проблемою ламання робочих органів, стійок при поворотах агрегатів. У Червонці за рахунок вузьких лап і простого регулювання глибини обробітку знаряддя відмінно справляється з обробкою ґрунту на поворотах і не виникає жодних проблем.

Слід зазначити, що для безпроблемної роботи на будь-яких ґрунтах Червонець може комплектуватися різними стійками (як з підпружинювачем, так і без), і робочими органами: стрілчастою лапкою (для суцільного підрізання бур'янів), "гусячою лапкою" (для універсального застосування), оборотним долотоподібним наконечником (для глибшого обробітку або для роботи на важких ґрунтах). При цьому в комплектації Червонець використовують тільки робочі органи провідних світових виробників комплектуючих.

Ще однією перевагою культиватора Лозівських машин власник ФГ "Левада К" вважає можливість агрегатування культиватора як навісним, так і причіпним способом.

«Знову ж таки, враховуючи сильний уклін наших орних полів, я можу використовувати знаряддя напівпричіпним способом, не боячись перекидання техніки на поворотах та з гарантією якості обробки на проблемних ділянках. Тим же фермерам, у кого поля рівні, достатньо підійде використання культиватора навісним способом», - зазначає Микола Висотенко і підсумовує:- Взагалі, у підготовці ґрунту до сівби Червонець показав себе відмінно. Після його обробки, як у народі кажуть, хоч цибульку сіяти». Я залишився повністю задоволений придбанням».

.

Серед конструктивних особливостей Червонця також можна відзначити використання S - подібної пружинної стійки, що створює сприятливі умови для оптимального водно-повітряного режиму в ґрунті. Пружна деформованість стійки призводить до коливального руху лап у ґрунті, які вібрують як за напрямком руху. Так і в бічному напрямку, при цьому забезпечуючи мінімальний рух у висоту. За рахунок цього гарантується суворе дотримання необхідної глибини обробітку, підвищується якість подрібнення, знижується тяговий опір, що сприяє запобіганню забивання робочих органів і рослинних залишків. Відстань між робочими органами 125 мм сприяє високоякісній обробці ґрунту по всій ширині роботи агрегату.

Аграрії знають, що для запобігання випаровуванню вологи ґрунт після розпушування має бути трохи ущільненим. Про це турбуються котки передпосівного комплексу Червонець. Завдяки ущільненню ґрунту сходи оптимально забезпечені вологою, що створює найкращі умови для появи рівномірних дружних сходів, а отже, сприяє отриманню більш високих врожаїв. А для оптимального подрібнення та вирівнювання ґрунту рівномірний розподіл тиску на ґрунт у Червонці забезпечує хитна підвіска подвійних зубчастих котків, їхній різний діаметр і форма (трубчаста та зубчаста), а також повне перекриття котками всієї ширини захвату знаряддя.

Всі ці технічні характеристики, а також деякі конструктивні особливості дозволяють культиваторам передпосівної підготовки Червонець працювати в різних умовах на будь-яких типах ґрунтів, створюючи ідеальне посівне ложе для насіння.

Великий досвід Лозівського кузнечно-механічного заводу у виготовленні сільгосптехніки відображається на глибокій підготовці до виробництва, у дотриманні суворого контролю якості металу та всіх технологій виготовлення, і ставить сільгосптехніку Лозівських машин за якістю в один ряд з кращими зарубіжними аналогами, в той час, даючи незаперечну перевагу в ціні, як вітчизняний виробник.

Вибравши стратегію імпортозаміщення та потрапивши в тренд, Лозівські машини продовжують виводити на ринок нові енергоефективні сучасні ґрунтообробні агрегати з турботою до землі, з усвідомленням потреб хліборобів!

.