ru

Компактори SMS добре показали себе на полях України

З початком перших передпосівних робіт представники компанії SMSвідвідали декілька господарств, що придбали передпосівні компактори у 2018 році та вже розпочали роботу з ними.

Одним із таких підприємств стало господарство ВОП Колос, що розташоване в селі Правдівка, Ярмолинецького району, Хмельницької області. Ще рік тому дане господарство придбало перший передпосівний культиватор від компанії SMS шириною захвату 10м. Даний культиватор за 2017 рік відпрацював понад 2.000 га без будь-яких нарікань і поломок. Саме тому нами було прийнято рішення про купівлю ще одного агрегату вже в 2018 році. Чеські передпосівні культиватори від SMS нам дуже подобаються. Якісне виконання, потужна рама, одразу видно, що техніка робиться дуже добротно та якісно», - говорить головний агроном підприємства Олександр.

Перед початком роботи необхідно дуже точно налаштувати роботу культиватора. Механізатор новенького трактора New Holland T8.410 одразу оцінив простоту регулювань. Особливо йому сподобалася можливість регулювання передньої вирівнювальної планки з кабіни трактора. Severit K1000 складається з 5-и робочих секцій, глибина на яких виставляється індивідуально. Слєдорихлітелі трактора також легко регулюються за допомогою всього лише однієї рукоятки.

Виставивши робочу глибину на 7 см передпосівний культиватор взявся до роботи. Варто одразу зазначити, що перше завдання Severit отримав не на полі після оранки, а на полі після дискування. На фото видно присутність рослинних залишків, а також подекуди вже почала проростати і падалиця. Досягнувши робочої швидкості 11 км/год, було ухвалено рішення притримувати її, тому що дане поле не було добре вирівняне і перебувати в кабіні трактора при більш високій швидкості було не дуже комфортно.

Аналогічний агрегат, придбаний у 2017 році, працював на сусідньому полі: гарно зораному чорноземному, без рослинних решток. Компактор працював у тандемі з трактором потужністю 340 к.с. Глибина обробітку також становила близько 6 см. Поспілкувавшись із механізатором ми переконалися, що жодних претензій до агрегату немає.

 

kompaktory-sms-khorosho-pokazali-sebia-na-poliakh-ukrainy-142-1
kompaktory-sms-khorosho-pokazali-sebia-na-poliakh-ukrainy-142-2
kompaktory-sms-khorosho-pokazali-sebia-na-poliakh-ukrainy-142-3
kompaktory-sms-khorosho-pokazali-sebia-na-poliakh-ukrainy-142-4